Duurzaamheid

Wij geloven dat duurzaamheid een reis is; we nemen voortdurend nieuwe en betere stappen. Ontdek wat wij als bedrijf doen om onze impact op het milieu te minimaliseren.

Duurzaam Ontwerp

Duurzaamheid begint bij ons bij het ontwerp van een product. Een duurzaam product is niet alleen gemaakt van duurzame materialen, maar gebruikt ook materialen op een minimale manier, gaat lang mee en is van hoogwaardige kwaliteit. Als je deze ontwerpelementen goed combineert, krijg je een product waarvan je lang kunt genieten en dat aan het eind van zijn levensduur kan worden gerecycled.

Onze portemonnees zijn modulair ontworpen, zonder lijm of stiksels, met de nadruk op monomaterialen en recyclebaarheid. Samen met de duurzaamheid van het leer, de met vezels versterkte trekstrip en de sterke metalen onderdelen, hebben we een product van levenslange kwaliteit ontworpen. We gebruiken alleen eco-vriendelijk leer, wat betekent dat ons leer geheel natuurlijk is behandeld en gelooid met plantaardige looistoffen. Het creëren van een biologisch afbreekbaar product zonder giftige stoffen of metalen, betekent dat ons leer volledig recyclebaar is en terug gegeven kan worden aan de natuur.

Minimale Milieu-Impact

Het vervoer van onze goederen is een groot onderdeel van onze ecologische voetafdruk en impact op het milieu. We compenseren de klimaatimpact van zendingen naar onze klanten en van leveranciers, en we werken alleen met transportpartners die zich inzetten om in de nabije toekomst een netto koolstofuitstoot van nul te realiseren. Wij geloven dat het compenseren van koolstofuitstoot, naast vermijding en vermindering, een belangrijke stap is in klimaatactie. Via treesforall.nl ondersteunt Nitmoi gecertificeerde bosprojecten die koolstofuitstoot compenseren.

Circulaire Studio

Nitmoi is gehuisvest in een op maat gemaakte circulaire studio, gebouwd met 90% gerecyclede materialen, waardoor geen waardevolle nieuwe materialen worden verspild en de koolstofuitstoot tot een minimum werd beperkt. De basis van de studio is opgebouwd uit oude zeecontainers. De binnenkant is ontworpen met gerecyclede en hergebruikte materialen, zoals oude houten vloeren en overtollige of afgedankte materialen van meubel- en glasproductie. Het efficiënte maar compacte ontwerp, met ruimtes voor meerdere functionaliteiten, zorgt ervoor dat we de studio en de productie footprint klein houden.

read more about the studio

De reis naar Netto-Nul

Onze ambitie is om zo snel mogelijk een zero-emissiebedrijf te worden. Elke inspanning telt als het op duurzaamheid aankomt, en wij geloven dat het tijd is om als bedrijf echte klimaatactie en verantwoordelijkheid te nemen.

Momenteel compenseren we onze CO2-uitstoot, maar we geloven dat vermindering de juiste weg vooruit is. We zullen blijven samenwerken met (verzend)partners die dezelfde mentaliteit hebben en hard werken om hun CO2-uitstoot te verminderen. We hebben al een relatief kleine operationele voetafdruk, en in de nabije toekomst willen we de volgende stap zetten en onze studio en productie uitsluitend met zonne-energie te laten draaien.