Over Ons

Ons verhaal begon bijna 10 jaar geleden en blijft zich ontwikkelen met functionele ontwerpen en groeiende ambities naar duurzaamheid.

Ontwerpfilosofie

Noodzaak en functionaliteit is het uitgangspunt voor al onze ontwerpen. Sommige van onze beste ideeën zijn alleen al hieruit ontstaan. Nitmoi creëert graag strakke, duidelijke, functionele producten voor dagelijks gebruik. Onze ideologie komt voort uit een persoonlijke behoefte om het beste product voor dagelijks gebruik te hebben gemaakt met de meest ecologische en duurzame materialen. Producten met een uniek gevoel en karakter, die klassieke esthetiek combineren met duurzaamheid. Door een minimalistisch design te creëren, zijn we niet bang om terug te gaan naar de essentie.

Oorsprong

De oorsprong van Nitmoi komt voort uit de behoefte aan duurzaam design en de wens om duurzamere alledaagse producten te creëren. Als resultaat ontwierp Johannes van Veen (Product Designer & Oprichter) de eerste Nitmoi Wallet in 2013, gebruikmakend van Nitmoi's kenmerkende vouwtechniek.

necessity is the mother of invention

PLATO

Wanneer het absoluut noodzakelijk is dat iets wordt gedaan, zal de urgentie u ertoe aanzetten - u motiveren, zelfs dwingen - een manier te bedenken om het anders te doen.

In-House Productie

Nitmoi produceert alle handgemaakte producten zelf in Nitmoi's atelier in Utrecht, Nederland. Hier worden ook al onze nieuwe producten ontworpen en ontwikkeld. In de nabije toekomst willen we graag samenwerken met andere ontwerpers en ambachtslieden, om nieuwe productcategorieën te creëren onder het Nitmoi label. Wij geloven dat het combineren van de krachten van verschillende talenten prachtige dingen kan creëren.