Eco-vriendelijk Leer

Wij gebruiken milieuvriendelijk plantaardig gelooid leer voor onze producten, gemaakt van huiden van Europese oorsprong, waarmee we een hoogwaardig en duurzaam leerproduct creëren.

Leer en Duurzaamheid

Wij geloven dat eco-vriendelijk gelooid leer momenteel de meest duurzame optie is bij het gebruik van leer. Huiden zijn een bijproduct van de vlees- en zuivelindustrie, en er worden geen koeien gedood alleen voor hun huid. Leer is een natuurlijk materiaal van hoge kwaliteit dat zeer duurzaam is en een leven lang kwaliteit biedt.

Ons leer is afkomstig van La Bretagna, een leerlooierij in Toscane, Italië. Een traditioneel familiebedrijf sinds 1961, gespecialiseerd in plantaardig gelooid leer. De looierij is lid van  The Genuine Italian Vegetable-Tanned Leather Consortium, dat garant staat voor de productie van authentiek, niet-toxisch, duurzaam plantaardig gelooid leer uit Toscane.

De huiden die zij gebruiken zijn afkomstig van Europese boerderijen, die voldoen aan de EU-wetgeving met betrekking tot dierenwelzijn. De looierij maakt gebruik van gecentraliseerde zuiveringsinstallaties, om de correcte behandeling en zuivering van het looi-afvalwater te garanderen. Het afval van de verschillende verwerkingsstappen wordt omgezet in nuttige grondstoffen voor andere toeleveringsketens.

Plantaardig Gelooid Tuigleer

De transformatie van een huid in leer door middel van plantaardige looistoffen en plantaardige en dierlijke vetten wordt "Vegetable Tan" genoemd. Het is een volledig natuurlijk proces. Deze tannines komen voor in de schors en de stam van bomen zoals kastanje, quebracho, mimosa, en tara (pastelkleuren). De tannines worden gewonnen uit de bijproducten van de houtverwerkende industrie zonder bossen uit te putten. Het leer wordt langzaam gelooid in eikenhouten vaten tijdens een traditioneel langzaam proces van minstens 50 dagen.

Kenmerken & Uniek Patina

Plantaardig gelooid leer wordt gekenmerkt door het feit dat het metaalvrij, niet-giftig en hypoallergeen is. Onze leren producten zijn niet afgewerkt en hebben een mooie matte uitstraling met een natuurlijke uitstraling.

Plantaardig gelooid leer absorbeert de sporen van het leven, waardoor het in de loop der tijd prachtig rijpt. De natuurlijke veroudering doet op geen enkele manier afbreuk aan het leer; het wordt zelfs beter met de tijd en vertoont een karakteristiek en uniek patina.

Je Nitmoi product zal door gebruik een unieke eigen uitstraling krijgen.